Caracteristici

Flavamed® forte este o altă formă de sirop testată, cu o concentrație mai mare a substanței active, care de asemenea nu conține zahăr de masă și etanol și are un miros fructat de zmeură.

Caracteristici speciale

  • Concentrație înaltă a substanței active
  • O formă de sirop încercată și de încredere
  • Fără zahăr de masa și etanol
  • Aromă de zmeură.

Recomandări de vârstă

Un simbol 12+ care arată vârsta recomandată pentru Flavamed® sirop

Flavamed® forte este recomandat copiilor de la vârsta de 12 ani, adolescenților și adulților. Flavamed® forte nu trebuie administrat copiilor mai mici de 12 ani.

Ingrediente, aspect, conținut

Un ciocanaș și mortar. Un simbol pentru ingredientele Flavamed® forte

Ingrediente

Flavamed® forte conține o substanță activă numită clorhidrat de ambroxol. O linguriță de dozare de 5 ml de Flavamed® conține 30 mg de substanță activă clorhidrat de ambroxol.

Celelalte ingrediente sunt:
Sorbitol (E420) lichid (necristalizant), acid benzoic (E 210), glicerol (E 422) 85%, hidroxietilceluloză, aromă de zmeură (care conține ulei de valeriană, acetat de etil, butirat de etil, p-hidroxifenil butanona, iononă alfa, acetat de izoamil, izoamil butirat, ulei de trandafir și 1,2-propilen glicol [E 1520]), apă purificată.

Un ochi. Un simbol pentru apariția Flavamed® forte

Aspect

 Flavamed® forte este o soluție limpede, de la incoloră până la ușor gălbuie.

O sticlă cu medicamente. Un simbol pentru conținutul Flavamed® sirop

Conținut

 Un flacon de Flavamed® forte conține 100 ml de sirop. De asemenea, este atașată o linguriță de dozare cu linii de gradare pentru 1,25 ml, 2,5 ml și 5 ml (marginea lingurii).

Dozarea corectă

Urmați întotdeauna recomandările medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă nu ați primit nici o recomandare, luați Flavamed® după cum este descris în prospect sau după cum este descris aici.

Consultați medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteți sigur cu privire la dozare.

Se aplică dozele recomandate în prospect sau în calculatorul de dozare, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră a prescris Flavamed® în alt mod.

Următorul calculator de dozare vă va ajuta să calculați rapid doza corectă de Flavamed® (pentru dumneavoastră sau copilul dumneavoastră).

Alegeți pacientul care administrează produsul Flavamed®

Simboluri de adulți și copii de sex feminin și masculin care reprezintă dozare Flavamed® pentru adolescenți de la 12 ani și adulți

Adolescenți

de la 12 ani și adulți

Simboluri de adulți de sex feminin și masculin care reprezintă dozare Flavamed® pentru adulți

Adulți

Mai multe informații

Când se administrează Flavamed® 

Flavamed® forte trebuie luat după mese, utilizând lingurița de dozare atașată.

Durata tratamentului 

Flavamed® forte nu trebuie administrat mai mult de 4 până la 5 zile fără indicația unui medic. Dacă simptomele persistă sau se agravează după 4 până la 5 zile, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră!

Dacă doza recomandată a fost depășită

 Dacă ați luat mai mult Flavamed® forte decât este necesar, contactați un medic, care va iniția ulterior un tratament.

Doză ratată sau prea mică 

Dacă ați ratat o doză sau ați luat prea puțin Flavamed® forte, medicamentul trebuie să fie luat în mod normal la următoarea doză. Nu trebuie luată o doză dublă pentru a compensa o doză ratată.

Intoleranța la sorbitol

 Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveți o intoleranță la unele glucide, contactați un medic înainte de a administra Flavamed® forte. Fiecare linguriță de dozare de 5 ml de Flavamed® forte conține 1,75 g sorbitol (= 0,15 unități de pâine). Sorbitolul poate avea un ușor efect laxativ.

Păstrare

Nu păstrați Flavamed® forte la vedere și la îndemâna copiilor. Flavamed® forte nu necesită condiții speciale de păstrare..

Termen de valabilitate

Nu administrați Flavamed® forte după data de expirare înscrisă pe etichetă și cutia pliantă după inscripția „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii indicate. Odată deschis flaconul, utilizați în termen de 6 luni.

Aflați mai multe despre Flavamed®