Cum să evitați apariția tusei umede

Profilaxia afecțiunilor ce cauzează tusea umedă

Tusea este simptomul multor afecțiuni medicale. Continuați să citiți mai jos pentru a afla cum puteți preveni unele dintre afecțiunile ce pot cauza tuse umedă.

 

Prevenirea bronșitei acute

Următoarele măsuri pot contribui la reducerea riscului de a vă îmbolnăvi de bronșită acută:

  • Spălați-vă regulat pe mâini pentru a reduce expunerea la virusuri și bacterii
  • Vaccinați-vă împotriva gripei în fiecare an
  • Întrebați medicul dumneavoastră dacă puteți fi vaccinat împotriva pneumoniei, mai ales dacă aveți 60 de ani sau mai mult
  • Renunțați la fumat
  • Purtați o mască pe gură și nas atunci când utilizați iritanți pulmonari, cum ar fi vopselele, substanțele de îndepărtare a vopselelor sau lacuri.

Profilaxia bronșitei cronice

Pentru fumători, cea mai importantă măsură de profilaxie este renunțarea la fumat. Este de asemenea recomandat să evitați praful și fumurile chimice.

Profilaxia răcelii obișnuite

Pentru a reduce șansele de a face răceală, adulții și copiii ar trebui să se spele pe mâini după ștergerea nasului, schimbarea scutecelor, folosirea toaletei și înainte de a mânca și pregăti mâncarea. Suprafețele atinse în mod obișnuit, cum ar fi mânerele chiuvetei sau butoanele ușilor, trebuie curățate în mod regulat. Prosoapele de hârtie pot fi utilizate în loc de a folosi în comun prosoape din stofă. Întărirea sistemului imunitar poate ajuta organismul să combată infecțiile. Evitarea fumatului pasiv, care este cauza mai multor probleme de sănătate, inclusiv răcelile, poate ajuta la sprijinirea sistemului imunitar. Consumul multor lichide și somnul suficient pot, de asemenea, ajuta la funcționarea sistemului imunitar.

Profilaxia pneumoniei

  • Vaccinurile pot ajuta la prevenirea anumitor tipuri de pneumonie. Vaccinurile sunt disponibile pentru a preveni pneumonia cauzată de bacteriile pneumococice sau virusul gripal sau gripa. Vaccinurile nu pot preveni toate cazurile de infecție. Cu toate acestea, în comparație cu cei care nu au fost vaccinați, persoanele care dezvoltă pneumonie după vaccinare tind să aibă simptome mai ușoare, care durează o perioadă mai scurtă și au mai puține complicații grave.
  • O igienă bună, adică spălarea mâinilor cu apă și săpun pentru a elimina germenii, este un alt mod de a preveni pneumonia.
  • Renunțarea la fumat ajută la prevenirea pneumoniei, deoarece fumatul dăunează capacitatea căilor respiratorii de a se autopurifica și de a se apăra de germeni.
  • Menținerea sistemului imunitar într-o stare bună prin exerciții fizice și alimentație sănătoasă sunt de asemenea utile în prevenirea pneumoniei.