Întrebări frecvente

Găsiți răspunsurile la întrebările frecvente despre produsele Flavamed® și modul în care acționează acestea.

Cât timp pot să administrez Flavamed®?

Produsele Flavamed® nu trebuie administrate mai mult de 4 până la 5 zile, decât dacă este altfel recomandat de către un medic.

Dacă simptomele persistă sau se agravează după 4 până la 5 zile, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră!

Ce trebuie să fac dacă am luat prea mult Flavamed®?

Contactați un medic, care va iniția ulterior un tratament.

Ce trebuie să fac dacă am luat prea puțin sau am ratat o doză de Flavamed®?

Dacă ați ratat o doză sau ați luat prea puțin dintr-un produs Flavamed®, medicamentul trebuie administrat în mod normal la ora de administrare a următoarei doze. Nu dublați doza pentru a recupera o doză ratată.

Când nu trebuie administrat Flavamed®?

Nu administrați produsele Flavamed® dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră sunteți alergici la substanța activă ambroxol sau la oricare dintre celelalte ingrediente ale produselor Flavamed®.

Când ar trebui să vorbesc cu medicul meu înainte de a administra Flavamed®?

Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a administra produsele Flavamed® dacă: În trecut, ați avut reacții cutanate severe de hipersensibilitate

(sindromul Stevens-Johnson, sindromul Lyell). Au fost raportate reacții cutanate severe asociate cu administrarea de ambroxol. Dacă dezvoltați o erupție cutanată, încetați utilizarea produselor Flavamed® și contactați imediat medicul.

Suferiți de dereglări ale funcției renale sau de afecțiuni hepatice severe Trebuie să administrați produsele Flavamed® cu o atenție deosebită (adică la intervale de doză mai marii sau în doze mai mici). La pacienții cu dereglări severe ale funcției renale, poate exista o acumulare de produse de degradare din substanța activă a produselor Flavamed®.

Suferiți de o maladie rară a arborelui bronșic cu creșterea secreției de mucus (de exemplu, sindromul cililor imobili). Astfel, mucusul nu este transportat în afara căilor respiratorii. În acest caz, luați produsele Flavamed® doar sub supravegherea unui medic.

Suferiți de intoleranță la histamină Trebuie să evitați tratamentul de lungă durată, deoarece substanța activă din produsele Flavamed® influențează metabolismul histaminic și poate cauza simptome de intoleranță, de ex. durere de cap, secreții nazale sau mâncărime.

Ați suferit anterior de boala ulceroasă a stomacului Mucoliticele pot deregla bariera mucoasă a stomacului.

Încetați administrarea produselor Flavamed® și contactați imediat medicul dumneavoastră dacă: Dezvoltați o erupție cutanată (inclusiv leziuni ale mucoaselor, cum ar fi gura, gâtul, nasul, ochii sau organele genitale).

Pot să administrez Flavamed®cu alte medicamente?

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați, ați luat recent sau intenționați să luați orice alte medicamente. Nu trebuie să utilizați medicamente care suprimă reflexul de tuse (antitusive) în timp ce administrați produsele Flavamed®. Reflexul de tuse este important pentru expectorarea mucusului lichefiat și pentru curățarea acestuia din căile respiratorii.

Pot să iau Flavamed® în timpul sarcinii?

Dacă sunteți însărcinată, credeți că puteți fi însărcinată sau intenționați să rămâneți însărcinată, consultați medicul sau farmacistul înainte de a lua oricare dintre produsele Flavamed®. Administrați produsele Flavamed® în timpul sarcinii doar la indicația explicită a medicului dumneavoastră. Utilizarea produselor Flavamed® nu este recomandată în primul trimestru de sarcină.

Pot să iau Flavamed® în timpul alăptării la sân?

Dacă alăptați, cereți sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua oricare dintre produsele Flavamed®. Produsele Flavamed® nu sunt recomandate pentru administrare în timpul alăptării. Acestea pot fi administrate în timpul alăptării doar la indicația explicită a medicului dumneavoastră. A fost observat că substanța activă a produselor Flavamed® poate fi transferată în laptele matern.

Pot să conduc vehicule și să manevrez utilaje după administrarea Flavamed®?

Nu există dovezi care să sugereze că Flavamed® afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Cu toate acestea, nu s-au efectuat studii despre efectele produselor Flavamed® asupra conducerii sau exploatării utilajelor.

Pot să administrez Flavamed® copiilor?

Flavamed sirop se va administra la copii cu vârsta sub 2 ani numai sub supravegherea unui medic.

Copiii cu vârsta mai mică de 6 ani nu trebuie să administreze Flavamed® comprimate de 30 mg.

Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani nu trebuie să administreze Flavamed® comprimate efervescente de 60 mg. Copiii cu vârsta mai mică de 12 ani nu trebuie să administreze Flavamed® forte 30 mg/5 ml.

Tusea persistentă sau recurentă la copiii între 2 și 4 ani necesită un diagnostic medical înainte de tratament.

Flavamed® poate afecta fertilitatea?

Studiile pe animale nu au indicat efecte negative ale ambroxolului asupra fertilității.

სად შევიძინოთ?